Elindult a szüret Németh Janóéknál is Szekszárdon

2020.09.08

Ma Németh Janóékkal beszélgettünk. Fogadjátok szeretettel!

Milyennek látod eddig az idei évet és a közelgő szüretet a szőlőben? Miben különleges, kiemelkedő, vagy éppen nehéz az idei évjárat? 

Az idei évjárat növényvédelmi szempontból nagyon egyszerű volt a borvidéken, nem okozott semmilyen nehézséget az időjárás, fertőzések, stb. A virágzáskori hűvös idő elhúzódó virágzást eredményezett, ami bizonyos fajtáknál, némi heterogenitást eredményezett érésben. Ellenben az augusztus végi, szeptember eleji indián nyár - hűvös éjszakákkal - elegánsan érleli a fürtöket.

Melyik fajtával, mikor kezdtétek meg az első szüretet idén? 

A szüretet éppen ma- szeptember 8-án, Adrienn névnapon - kezdjük. (Németh Janó felesége Korycki Andrienn - a szerk.) Pinot Noir és Chardonnay lesz az első két tétel. S hogy miért, az egyelőre titok.., de nagy durranásra számítunk. :)

Milyen újdonságok debütálása várható az ősszel?

A 2017-es prémium sorozatunk jelenik meg a piacon: Cabernet Franc Görögszó válogatás, és Syrah Görögszó válogatás.

Mi a kedvenc fajtád, borod? :)

Saját tételeim közül a 2018-as Deviant Syrah és a 2018-as Kadarkánk a két kedvencem. Ha fehérbor, akkor pedig egyre jobban kedvelem a vulkanikus száraz fehérborokat.

Megviseli a pincét, érezhető a fogyásban/látogatottságban a covid miatt kialakult helyzet? Milyen eddigi és további fejlesztésekkel, tervekkel igyekeztek túlélni a jelenlegi időszakot?

Megnyomtuk a startgombot a már korábban lefejlesztett webshopunknál, illetve rengeteg vendég látogatott el hozzánk személyesen a nyáron. Folyamatosan igyekszünk a völgyben kisebb rendezvényeket szervezni, illetve a szőlőben is sikeresek a romantikus piknikjeink. Ez a pozitív oldal. Kihívást jelent viszont, hogy tele a pince - ahogy szinte minden borászatban - és indul a szüret.