Terra Incognita di Andreas Ebner

2020.09.15

Ezúttal Andreas Ebner mozsgói ültetvényéről kapunk egy kis helyzetjelentést, milyen is volt idáig ez az év és mi várható az idei szürettől, ősztől.

Milyennek látod eddig az idei évet és a közelgő szüretet a szőlőben? 

Az idei év a testes vörösboroknak rendkívül kedvező, mert a nyár nem volt se túl meleg, se csapadékos. Az ősz elég száraz és eddig napsütéses így viszonylag testes, nagy vörösborokra számíthatunk. 

Miben különleges, kiemelkedő, vagy nehéz az idei évjárat? 

Az egyenletes növekedés miatt időben haladnak a folyamatok és nincs stressz.

Melyik fajtával, mikor kezdtétek meg az első szüretet idén? 

2020.09.15.-én kezdtük meg a Pinot Noir-ral, ez után következik a merlot rozé, majd a Cabernet Franc, Cabernet Savignon és a vörös Merlot.

Milyen újdonságok debütálása várható az ősszel? 

Ősszel fogjuk bemutatni a 2017-es évjárat újdonságait, ami egy igazán kiemelkedő év volt és remek csúcsborok születtek. Például az új Merlot, amit Terra Incognita névre kereszteltünk el. Továbbá lesznek 3 literes bag in box kiszerelésű boraink, fehér, rosé, vörös kategóriákban, hogy kielégítsük a környékbeliek igényeit is.

Mi a kedvenc fajtád, borod? :) 

Pinot Noir és a Pinot Noir :)

Megviseli a pincét, érezhető a fogyásban/látogatottságban a covid miatt kialakult helyzet? Milyen eddigi és további fejlesztésekkel, tervekkel igyekeztek túlélni a jelenlegi időszakot? 

A covid magát a piacot befolyásolja és az eladási csatornákat. Nálunk ez azt jelenti , hogy amíg Budapesten az éttermekben, a bezárások miatt kevesebben fogyasztanak a mi prémium borainkból, a pincénél jelenleg a látogatók viszont többet vásárolnak.  A már említett jó ár/érték arányú nagyobb kiszerelésű borok mellett például egy Ebner Golf Trohpy szervezésébe fogtunk bele Hencsén, amelyre októberben kerül sor értékes nyereményekkel, köztük Ebner borválogatásokkal. Illetve szezonálisan almavásárt is hirdettünk Szigetváron.  Szerencsére a nyári szezonban sok esküvőt is le tudtunk bonyolítani a rendezvény házban.

Szeretettel: Andreas Ebner